Wednesday, October 15, 2008

HINDRAF-Lama Dah Sepatutnya di Haramkan


Saya begitu tertarik dengan apa yang telah diputuskan oleh Kementerian Dalam Negeri berkenaan dengan pengharaman keatas Pertubuhan HINDRAF (HINDU RIGHTS ACTION FORCE) yang ternyata sepatutnya lama dah dilaksanakan. Tetapi malangnya oleh kerana terlalu berlembut dengan mereka ini, akhirnya mereka semua menjejakkan kaki diatas kepala kita semua barulah kita hendak mengambil tindakan yang sewajarnya, diibaratkan seperti nasi sudah menjadi bubur.

Saya menyeru kerajaan supaya memantau selicik-liciknya segala pertubuhan yang sejak akhir-akhir ini membuka ruang untuk mengaruhkan keadaan yang boleh menjejaskan ketenteraman awam dan sekaligus boleh menyebabkan rakyat menjadi taruhannya lebih-lebih dasar yang tidak menghormati langsung akan pemimpin negara yang didiami.

Kita tidak rela sama sekali, rakyat diperjudikan nasib mereka dengan golongan seperti ini yang sama sekali tidak boleh diterima didalam keadaan kita sedang terhimpit dengan masalah ekonomi global dan serantau yang boleh mengeruhkan lagi keadaan dan menjejaskan perpaduan yang dibina selama ini.

Biarlah kita hancurkan segelintir untuk menyelamatkan jutaan manusia yang inginkan keamanan dah ketenteraman awam.

tahniah KDN, tahniah Dato Seri Syed Hamid...

0 comments:

Selamat Datang Ke Blog Malayquest

Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada para pelawat yang melawat laman blog ini, laman blog ini bertujuan untuk berkongsi pandangan dan citarasa masa kini tentang kedudukan orang melayu dan islam dalam negara kita. Sekiranya tuan puan serta saudara saudari mempunyai komen atau apa-apa bersangkutan tentang isu yang dikeutarakan silalah bersama-sama untuk membantu meningkatkan lagi dengan keihklasan untuk membawa orang melayu dan islam dalam negara kita ke tahap yang tertinggi dan sebenarnya....wassalam dan salam hormat
anuar hj safian..