Saturday, October 11, 2008

Tan Sri War Musa- Pemuda Kelantan Sokong Ke Naib Presiden


Dalam pengamatan saya, kesedaran untuk melihat pencapaian 5 negeri dan plus 1 jadi 6 termasuk wilayah persekutuan untuk membawa perubahan dalam pilihanraya umum akan datang harus dijadikan keutamaan dalam agenda politik 2008-2012.


Kalau kita lihat 6 buah negeri ini mempunyai 100 buah bahagian lebih iaitu lebih separuh daripada sejumlah 191 bahagian yang ada dalam negara kita.


Tetapi tidak ada seorang pun antara pemimpin negeri atau pengerusi perhubungan yang yakin untuk menawarkan diri bagi menduduki kerusi naib presiden bagi membantu timbalan presiden dan presiden bagi berdepan dengan parti-parti pembangkang dinegeri-negeri tersebut dengan komitmen dan azam yang tinggi.


Oleh yang demikian, sebagai Penolong Setiausaha Pemuda Negeri Kelantan dan Sebagai juga atas kapasiti Pengerusi Penaja 4B Negeri Kelantan, maka saya mencadangkan agar Tan Sri Datuk Seri Panglima Hj Annuar Hj Musa membuat penawaran diri untuk berkhidmat sebagai Naib Presiden UMNO dalam pemilihan yang akan datang.


Saya percaya dengan komitmen dan kebolehan beliau walaupun tidak lagi memegang jawatan dalam kerajaan dan kabinet sudah pasti mempunyai masa yang banyak untuk memberi penumpuan kepada usaha-usaha reengineering parti "perekayasaan semula Parti" supaya rakyat terbanyak lebih yakin dalam mendepani cabaran yang akan datang lebih-lebih lagi kepada usaha untuk menarik kembali maruah di negeri-negeri yang tewas.


Kebolehan luar biasa beliau sebagai pemidato hebat dipersada nasional, pendebat tersohor dialaf ini, pengalaman luas selama 25 tahun yang bermula dari bawah, adalah merupakan kriteria penting selain daripada bekas pentadbir kerajaan dikementerian belia dan sukan serta kementerian luar bandar disatu ketika dahulu.


Penglibatan beliau diarena pertembungan dalam pilihanraya bermula sejak 1986 hinggalah 2008 yang 3 kali tewas dan 3 kali menang adalah merupakan juga satu pengalaman yang tidak mampu dibayar dengan wang ringgit sedangkan pengalaman ini juga adalah kriteria penting dalam merangka strategi baru bagi bertindak untuk masa hadapan.


atas kriteria itu, saya mohon Tan Sri War bertanding....


Selamat Datang Ke Blog Malayquest

Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada para pelawat yang melawat laman blog ini, laman blog ini bertujuan untuk berkongsi pandangan dan citarasa masa kini tentang kedudukan orang melayu dan islam dalam negara kita. Sekiranya tuan puan serta saudara saudari mempunyai komen atau apa-apa bersangkutan tentang isu yang dikeutarakan silalah bersama-sama untuk membantu meningkatkan lagi dengan keihklasan untuk membawa orang melayu dan islam dalam negara kita ke tahap yang tertinggi dan sebenarnya....wassalam dan salam hormat
anuar hj safian..