Sunday, December 7, 2008

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA

Saya ingin mengambil kesempatan disini khususnya kepada umat islam yang membaca laman blog ini bersempena dengan kehadiran hari yang besar dan bersejarah bagi umat islam. Inilah masanya kita menilai semula pengorbanan rasul-rasul terdahulu dalam perjuangan untuk menegakkan kalimah Allah di alam maya ini.
Berkat kesabaran dan kesetiaan junjungan rasul dan nabi Ibrahim serta anaknya Nabi Ismail terhadap kebesaran Allah S.W.T memberikan suatu impak yang besar dalam kita menilai sejauh mana pengorbanan kita terhadap agama yang kita anuti selama ini.
Kita sedar dalam berpolitik kita juga kadangkala tersentuh dengan erti pengorbanan dan sanggup dikorbankan. Pengorbanan untuk melihat anak bangsa kita berada seiring dengan lain-lain bangsa yang ada dalam negara kita juga merupakan satu pengorbanan yang datang dari sifat muhasabah dan keihklasan ahli-ahli umno dan pemimpin kita dalam negara supaya perbanyakkan tumpuan dan masa yang harus diberikan demi mencapai cita-cita yang digarapkan dalam perjuangan UMNO itu sendiri.
Sesungguhnya pengorbanan yang suci ini juga dapat memberikan manfaat buat untuk masa depan generasi yang akan datang. Selamat hari raya korban..

Selamat Datang Ke Blog Malayquest

Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada para pelawat yang melawat laman blog ini, laman blog ini bertujuan untuk berkongsi pandangan dan citarasa masa kini tentang kedudukan orang melayu dan islam dalam negara kita. Sekiranya tuan puan serta saudara saudari mempunyai komen atau apa-apa bersangkutan tentang isu yang dikeutarakan silalah bersama-sama untuk membantu meningkatkan lagi dengan keihklasan untuk membawa orang melayu dan islam dalam negara kita ke tahap yang tertinggi dan sebenarnya....wassalam dan salam hormat
anuar hj safian..