Saturday, April 4, 2009

Jawatankuasa Kira Undi KP dan NKP Pemuda UMNO Harus Tampil Beri Penjelasan

Saya ingin merujuk kenyataan saya didalam akhbar Utusan Malaysia hari ini muka surat 15, bahawa Pemuda Kelantan menggesa supaya Jawatankuasa Pemilihan Undi Ketua Pergerakan Pemuda UMNO dan Naib Ketua Pergerakan Pemuda UMNO tampil memberi penjelasan tentang apa yang berlaku didalam dewan pengiraan undi pada 25hb Mac yang lalu sehinggakan ianya boleh mengaibkan imej Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia.
Saya banyak terdengar pandangan serong masyarakat tentang proses pengiraan yang dilakukan yang bermula dari jam 3ptg sehingga berlarutan pada jam 10.30 malam. Ada yang mengatakan sehingga 5 dan 6 kali dikira dan barulah Sdr YB Khairy Jamaludin diisytiharkan menang.
Bagi saya, demi untuk menjaga kredibiliti perjuangan pemuda UMNO yang mempunyai keahlian seramai 700,000 orang, pihak yang berkenaan harus tampil dengan langkah berani untuk menjelaskan dengan sejelasnya-jelasnya tentang apa yang berlaku supaya ianya tidak dipandang serong oleh masyarakat dan demi menjaga ketertiban amalan demokrasi yang selama ini didokongi oleh majoriti rakyat dan ahli UMNO itu sendiri.

0 comments:

Selamat Datang Ke Blog Malayquest

Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada para pelawat yang melawat laman blog ini, laman blog ini bertujuan untuk berkongsi pandangan dan citarasa masa kini tentang kedudukan orang melayu dan islam dalam negara kita. Sekiranya tuan puan serta saudara saudari mempunyai komen atau apa-apa bersangkutan tentang isu yang dikeutarakan silalah bersama-sama untuk membantu meningkatkan lagi dengan keihklasan untuk membawa orang melayu dan islam dalam negara kita ke tahap yang tertinggi dan sebenarnya....wassalam dan salam hormat
anuar hj safian..