Thursday, May 21, 2009

PEMUDA KELANTAN DESAK SPRM SIASAT KEWUDUAN POLITIK WANG DALAM PEMILIHAN PAS

PEMUDA KELANTAN MENDESAK SPRM SUPAYA MENYIASAT KEWUJUDAN POLITIK WANG DALAM PEMILIHAN PARTI PAS

Pergerakan pemuda UMNO Kelantan mendesak SPRM, supaya melakukan penyiasatan rapi tentang kewujudan laporan yang telah dibuat oleh Ketua Dewan Ulamak Pas Pusat Datuk Muhammad Daud Iraqi mengenai dakwaan berlaku gejala politik wang didalam pemilihan PAS diperingkat bahagian dan tertinggi parti itu. Pemuda melihat perkara ini adalah merupakan satu perkara yang serius memandangkan selama ini, Pimpinan PAS hanyalah melihat UMNO sahaja sebagai sebuah parti yang mengamalkan politik wang. Sekiranya UMNO sentiasa mengambil sikap yang amat liberal dan terbuka untuk disiasat, maka pergerakan pemuda UMNO Kelantan juga merasakan bahawa pimpinan PAS juga harus bersedia disiasat sekiranya mereka merasakan mereka bersih dan tidak mengamalkan perkara yang menjadi kesalahan dari segi undang-undang.

Kita tidak boleh membiarkan perkara ini berlaku, dan sekiranya UMNO sentiasa berusaha untuk menangani gejala ini, maka janganlah Pimpinan Pas yang diihat cuba memomokkan isu juga terlibat : diibaratkan , kata dulang paku serpih”

0 comments:

Selamat Datang Ke Blog Malayquest

Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada para pelawat yang melawat laman blog ini, laman blog ini bertujuan untuk berkongsi pandangan dan citarasa masa kini tentang kedudukan orang melayu dan islam dalam negara kita. Sekiranya tuan puan serta saudara saudari mempunyai komen atau apa-apa bersangkutan tentang isu yang dikeutarakan silalah bersama-sama untuk membantu meningkatkan lagi dengan keihklasan untuk membawa orang melayu dan islam dalam negara kita ke tahap yang tertinggi dan sebenarnya....wassalam dan salam hormat
anuar hj safian..